BASINA VE KAMUOYUNA - 27.08.2020

BASINA VE KOMUOYUNA

 

1.Dünya savaşı sonrası işgal edilen Anadolu topraklarının yeniden bir Türk yurdu olarak kalmasını sağlayan ve bu uğurda çocuk, kadın, yaşlı demeden büyük bir vatan mücadelesi vererek düşmanı Anadolu topraklarından attığımız 30 Ağustos 1922 tarihi, üzerinde yaşadığımız Türk yurdu Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluş tarihidir.

 

 Her ülkenin milli günleri büyük bir coşku içerisinde kutlanır. Milli günler; Milleti millet yapan ve bir arada tutan en önemli değerlerdir. Bu değerlere sahip çıkmak başta yöneticiler olmak üzere ülkede yaşayan tüm yurttaşların ortak görevidir. Bu önemli günleri değersizleştirmek, etkisizleştirmek ve anlamsızlaştırmak , yasaklayıcı bir anlayışla çocuklarımızın milli duygularla yetişmesinin ve geçmişine saygı duymasının önüne geçilmek istenmesi  asla ve asla kabul olunamaz.

 

İçinde yaşadığımız pandemi sürecinde önlemler alınması elbette kabul edilebilir bir durumdur. Ancak aynı pandemi sürecinde;  Ayasofya cami açılışında 350.000 kişinin namaza gelmesi ( ki gelebilir) , aynı gün İstanbul sokaklarında binlerce kişinin toplu halde tekbirlerle yürüyüş yapması,  15 Temmuz için bir hafta programlar yapılması ( yapılabilir) , Malazgirt Zaferi kutlamalarının yapılıyor olması                   ( yapılması güzel bir gelişmedir)  karşısında, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli Zafer günü olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına pandemi bahane edilerek İçişleri Bakanlığınca kısıtlama getirilmesine ilişkin tutum, bilinçli bir şekilde ülkemizde milli günlerimize ve Cumhuriyet kazanımlarımıza karşı bir tutum içerisinde hareket edildiğini ve milli günlerimizin etkisizleştirilmeye çalışıldığını göstermektedir.

 

Bu kısıtlama kararını verenler unutmasınlar ki; Geçmişine saygı duymayan geleceği inşa edemez. 30 Ağustos Zaferi gerçekleşmesiydi ne Ayasofya’da namaz kılınırdı, ne bu kararı verenler o koltukları işgal edebilirdi, ne de Ahlat’ta Malazgirt Zaferi kutlanabilirdi.

 

Her ne kısıtlama getirilirse getirilsin, bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına bir ömür boyu sevgi, saygı ve minnet duymamızın, Cumhuriyet değerlerine, milli günlerimize  ve tarihimize sahip çıkmamızın asla engellenemeyeceğini vurgulayarak, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum..

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Saygılarımla

                                                                                                           Av. Mustafa ELAGÖZ

                                                                                                                                Eskişehir Barosu Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım