YEREL DÜZEYDE ÇOCUK İSTİSMARININ VE İHMALİNİN ÖNLENMESİ

Eskişehir Baro Hizmet Binası'nda, yerel düzeyde çocuk istismarının ve ihmalinin önlenmesi konulu protokol ve eylem planı hakkında işbirliği için Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu'nu ziyarete gelen; Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri, Milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ve Tepebaşı Belediyesi kadın ve çocuk hakları biriminden gelen yetkililerle çocuk istismarının önlenmesi ve çocuğa karşı şiddetle ilgili bilinçlendirme çalışmaları kapsamında yapılacak okul ziyaretleri (veli-öğretmen-öğrenci) konusunda çalışma planı oluşturuldu. "Ortak adım ortak söylem" konusunda hem fikir olan komisyon üyeleri ve kurum yetkilileri, Eskişehir Barosunun da tarafı olduğu işbu protokolün uygulanmasında karşılıklı iletişim ve el birliğinin önemi üzerine görüşlerini paylaştılar. Yapılan toplantıdan memnun olarak ayrılan konuklar, projelerle ilgili sürekli irtibat halinde olunacağını belirttiler.