YEREL DÜZEYDE ÇOCUK İSTİSMARINI VE İHMALİNİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI

Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu'nu temsilen Av. Ezgi AKYIL DEMİRCAN, 31 Mart - 3 Nisan 2015 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Çağfen Kolejinin işbirliği ile "Yerel Düzeyde Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Çalıştayı"'nın 2.sine katılım sağlamış olup diğer katılan tüm ilgili kurumlar ile işbirliği halinde imzalanan protokol kapsamında neler yapılabileceği üzerine görüşler iletmiştir.
Çalıştayda, şu anda yerel düzeydeki çocuk ihmal ve istismar durumu konuşulmuş olup çeşitli sunumlarla desteklenmiştir; çocuk ihmal ve istismarını önleme üzerine farklı stk, merkezler ve kurumların işbirliği ile çalışmaların arttırılarak devam ettirilmesine karar verilmiştir. Mevsimlik tarım işçileri çocuklarının durumları ve dezavantajlı gruplar üzerinde durulmuş, mevcut sorunlara çözüm önerileri son günkü toplantıda raporlar halinde Sayın Vali ve Milli Eğitim Müdürü'nün katılımıyla tüm kurumlara iletilmiştir.."