TÜSİAD En İyi Genç Hukukçu Ödülü

TÜSİAD, kamuoyunda hukuk devleti bilincinin güçlendirilmesine katkı sağlamak ve lisans veya lisansüstü düzeyde hukuk eğitimi almış 40 yaş altı genç hukukçuları özgün çalışmalar yapmaya teşvik etmek amacıyla, 2008 yılında, “En İyi Genç Hukukçu Ödülü”nü tesis etmiştir. Ödül, her yıl farklı bir hukuk temasındaki çalışmalara verilecektir. 

2008 yılı teması “İdare Hukuku” olan ödül, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde Mülkiyet Hakkı” adlı eseriyle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Haydar Burak GEMALMAZ’a takdim edildi.

2009 yılı teması, “Medeni Usul Hukuku” olan ödül, “Medeni Usul Hukuku'nun Yasama Üstü Kaynakları Çerçevesinde Fransız ve Türk Hukukunda Çelişmeli Yargılama İlkesi” adlı eseriyle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Mert NAMLI'ya takdim edildi.

2010 yılı teması “Vergi Hukuku” olan ödüle, “Adalet İlkesi Işığı Altında Vergide Tarhiyat Uygulamasının Sorunları” adlı eseriyle Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi İsmet YURTERİ layık görüldü.

2011 Yılı TÜSİAD En İyi Genç Hukukçu Ödül Şartnamesi ve Başvuru Formu

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım