"TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ"

2015 Haziran ayı itibariyle artış gösteren terör eylemlerinde yüzlerce yurttaşımız ve güvenlik görevlimiz yaşamını yitirmiştir. Ülkemiz, tarihinin en kanlı terör eylemleri ile karşı karşıyadır.

Ama dikkat çekici olan eylemlerin artık, Türkiye'nin kalbinde, Ankara'da odaklanmasıdır. En son Kızılay'da sivillere yönelik hain saldırıda 35 yurttaşımızı yitirdik. Yüzlerce de yaralı var. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, Ulusumuza başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Eskişehir Barosu olarak saldırıyı gerçekleştirenleri, bağlı oldukları terör örgütlerini ve bu terör örgütlerini taşeron olarak kullanan emperyalist güçleri, tüm iç ve dış destekçilerini, teröre prim verenleri şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Amaç, yurttaşlarımızın birlikte yaşama iradesini dağıtıp, parçalayarak sonunda Ülke'nin parçalanması ve bölünmesidir.

Bu tuzağa düşmeden barış ve demokrasi içinde beraber yaşamak için teröre ve onu kutsayan her girişime karşı ortaklaşa bir tavır koyarak güçlü bir şekilde karşı durmak zorundayız.

Cumhuriyetimiz, Ülkemiz ve halkımız ortak yaşam konusundaki sarsılmaz iradesiyle terörün üstesinden gelecek güçtedir. Kenetlenmeli, terörün amacına ulaşmasına asla izin vermemeliyiz.

Ama demokrasi sandıktan ibaret olmayıp, hesap sorma, hesap verme rejimidir. En önemli görevi terörü önleyerek yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak olan sorumlular da kınanmalı, hukuken ve siyaseten hesap sorulmalıdır.

Bu olayın sebepleri, açık istihbarat zaafiyeti, görevi ihmaller, hukuki ve siyasi sorumluluklar gündeme gelmeli, belirttiğimiz gibi sorumlular hukuken ve siyaseten hesabını vermelidir.

Kamuoyuna Saygılarımızla.

Av. Rıza ÖZTEKİN
ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım