TBB DUYURU NO:2010/76 “Avukat Sigortalılar”

BARO BAŞKANLIĞI
DUYURU NO:2010/76

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü, Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı’ndan alınan “Avukat Sigortalılar” konulu 03.12.2010 günlü B.13.2.SGK.0.10.03.08/18290-279 sayılı yazının bir örneği ekte gönderilmiştir.

506 sayılı Kanun’un mülga 86.maddesine göre topluluk sigortası kapsamında prim ödeyen avukatların 01.10.2008 tarihi itibariyle 4/a kapsamından 4/b kapsamına aktarımlarının yapıldığı, 4/b kapsamına alınan meslektaşlarımızın ödemelere göre de prim esas kazançlarının belirlendiği aktarımı tamamlanan avukatların adreslerine İl-Merkez Müdürlükleri tarafından tescil işlemlerinin yapıldığına ilişkin bilgilendirme tebligatlarının gönderileceği, ancak prime esas kazançlarını değiştirilmesini isteyen meslektaşlarımızın İl-Merkez Müdürlüklerine müracaat ederek beyan talebinde bulunabilecekleri bildirilmektedir.

Konunun Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını önemle rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat V.Ahsen COŞAR
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı