TBB BAŞKANIMIZLA ASKERİ MAHKEMEYE GÖZLEMCİ OLARAK KATILIM

Türkiye Barolar Birliği Başkanımız  Av. Metin Feyzioğlu 18.06.2013 tarihinde  Eskişehir'de bir dizi temaslarda bulundu.   Programa  ,   TBB Yönetim Kurulu üyesi Av.Kürşat Karacabey  , Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN  ve Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz de katıldı.

Program dahilinde  ilk   olarak  Eskişehir'deki  1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesine gidilmiş olup   Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de meydana gelen mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin olarak  görülen davanın ilk duruşmasına Türkiye Barolar Birliği , Eskişehir Barosu ve Bursa Barosu gözlemci olarak katıl gözlemci olarak katıldı.  TBB Başkanımız Av. Metin FEYZİOĞLU,  TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kürşat Karacabey , Baro Başkanımız  Başkanı Av. Rıza Öztekin ve  Bursa Barosu Başkan  Av. Ekrem Demiröz'ün  gözlemci olarak izlediği davanın  görüldüğü 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan Feyzioğlu, "25 şehidimizin davası, bugün Eskişehir'de başladı. Afyonkarahisar'da meydana gelen olay, geçiştirilecek bir olay değildir" diye konuştu. 

"Devlete emanet edilen gencecik evlatlarımız, şu anda sebebi bilinmez şekilde bizden koparılmıştır" diyen Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu ve Bursa Barosu Yönetim Kurulu'nun aldığı kararlara dayanarak, biz de en üst düzeyde duruşmayı gözlemeye geldik. Amacımız, hem kamuoyunu hem de şehitlerimizin ailelerinin vicdanlarını rahatlatacak şekilde en titiz kovuşturmanın yapılması ve adaletin tecelli etmesidir. Evlatlarımızı geri getirmek mümkün değil ama sorumluları bulmak için hepimizin çaba harcaması lazım. Hem bir daha olmaması için hem de eğer bir sabotajsa veya her neyse bunun ortaya çıkarılması için hangi düzeyde sorumluluk doğması gerekiyorsa, o düzeyin de ortaya çıkarılması gerekir kanaatindeyiz. Adil bir yargılama yapılacağını umut ediyoruz. Duruşma, düzgün bir şekilde başladı. Öyle umut ediyorum ki, bu şekilde de devam edecektir. Şu aşamada bizim görevimiz, bunu kamuoyunun gündemine taşımak ve orada tutmaktır. Elbette adil yargılamanın ve dolayısıyla adaletin sağlanması amacıyla…"  

Basın açıklaması sonrası Türkiye Barolar Birliği Başkanımız  Av. Metin Feyzioğlu ,    TBB Yönetim Kurulu üyesi Av.Kürşat Karacabey  , Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN  ve Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem Demiröz Adliye Sarayı K:3 teki Baro Başkanlığında yapılacak basın toplantısı için Askeri Mahkemeden ayrıldı.

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım