“SAĞLIK HUKUKU VE UYGULAMALARI”

ESKİŞEHİR BAROSU – ESKİŞEHİR BAROSU GENÇLİK MECLİSİ – TIP HUKUKU DERNEĞİ

“SAĞLIK HUKUKU VE UYGULAMALARI”

EĞİTİM PROGRAMI

I.Amaç

Sağlık Hukuku, sağlık hizmeti alanını, hizmeti sunanlar ve hizmetten yararlananlar açısından özel hukuk, ceza hukuku ve idare hukuku bakımından incelemektedir. Sağlık hizmeti alanında tıbbi bilgi ve teknolojinin gelişmesine paralel olarak değişim ve gelişim gösteren sağlık politikaları ve bu doğrultuda değişen ve gelişen sağlık mevzuatı ile sağlık hizmetinin kamu hizmeti niteliği, bilim dalı olarak “Sağlık Hukuku”nun önemini artırmaktadır.

Sağlık Hukuku içerisinde yer alan konularda uzman akademisyenler, avukatlar ve doktorlar tarafından bilgilendirmeler yapılacaktır. Sağlık Hukuku içerisinde yer alan tazminat davalarına ilişkin olarak uygulamalı örnekler verilecektir. Davalara genel bakış sağlarken, Yargıtay kararlarından da örnekler sunularak eğitim tamamlanacaktır. Eğitim 2 gün olarak planlanmış olup, eğitimin sonunda katılanlara “Sağlık Hukuku Eğitim Sertifikası” verilecektir.

II. Yöntem ve Program Süresi

Birinci gün (15 MART 2014 – CUMARTESİ):

Sağlık Hukukunda Tazminat Sorumluluğu

Tazminat Davaları

Tıbbi Kayıtlar

Tıp Etiğinin Hukuka Yansımaları

Sağlık Uygulamalarında Malpraktis

Hasta ve Hekim Hakları

Hekimin Hukuki Sorumluluğu

Sağlık Kuruluşlarının Kurumsal Sorumluluğu

Tıp Ceza Hukuku

Eğitmenler:    Prof. Dr. Pervin Somer – Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik –

Doç Dr. Hakan Karakehya - Yard.Doç.Dr. Elif Vatanoğlu Lutz

Yard. Doç. Dr. Meral Gürbüz

İkinci gün (16 MART 2014 PAZAR):

Tıp Hukukunun Temel Kavramları ve Kurumları

Hasta – Hekim Hakları ve Davaları (Uygulamalı Örnek Dava Modülleri)

Tıp Hukukunda İdarenin Sorumluluğu

Türkiye’deki Sağlık Örgütlenmesi (Hekimlerin Hukuka Bakış Açısı)

Eğitmenler:    Prof. Dr. Hakan Hakeri – Prof. Dr. Turan Yıldırım -  Av. Sunay Akyıldız –

Dr. Bülent Nazım Yılmaz

III. Program Yeri ve Düzenlenme Tarihi

Eğitim programının Eskişehir Barosu Hizmet Binası’nda düzenlenmesi planlanmaktadır.

Program 15.03.2014 ve 16.03.2014 tarihlerinde saat 10:00 – 12:30 ve 13:30 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

IV. Katılımcı Sayısı

Program kontenjanı, programın etkili ve katılımcı bir şekilde yapılmasının sağlanması amacıyla 25 meslektaşımız ile sınırlıdır. Katılımcılar ön başvuruda bulunan meslektaşlarımızın program ücretini yatırma sırasına göre belirlenecektir. Ön kayıt yaptırmasına rağmen, programa katılmaktan vazgeçen meslektaşlarımızın yerine yine kayıt sırasına göre diğer meslektaşlarımız kayıt yaptırabilecektir.  Ön kayıt yaptıran meslektaşlarımız için son başvuru tarihi 14.02.2014’tür. Bu tarih itibariyle kontenjanın dolmaması durumunda, ön kayıt yaptırmayan meslektaşlarımız için son başvuru tarihi 25.02.2014’tür.

V.Program Ücreti

Eğitim programı ücreti avukat meslektaşlarımız için 500,00 TL, stajyer avukat meslektaşlarımız için 400,00 TL olup, ücretler zemin kat Baro odasında Fevzi ERCAN tarafından toplanacaktır.