RUHSAT TÖRENİ

Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN ruhsat töreninde yaptığı konuşmasında ruhsat alacak meslektaşlarının ailelerine ve yanlarında staj yaptığı Avukatlara teşekkür ettikten sonra, Avukatlık mesleğinin, Hukuk Devleti'nin somutlaşmasında çok önemli bir yeri olduğunu, Avukatlar olmadan adil yargılanmanın, adaletin gerçekleşemeyeceğini, Anayasa'daki soyut hak ve özgürlüklerin Avukatlar olmadan somutlaşmayacağını, Avukatların her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını sağladıklarını ve bu amaçla hukuki bilgi ve tecrübelerini adalet hizmetine ve kişilerin yararlanmasına tahsis ettiklerini belirttikten sonra mesleği icra ederken de Avukatların uymakla yükümlü görevleri olduğunu, Avukatların yüklendikleri görevleri, bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve Avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun davranmak ve Türkiye Barolar Birliği'nce belirlenen meslek kurallarına uymakla yükümlü olduklarını ifade etmiştir.

Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN konuşmasının sonunda; bu mesleğin ve baroların var olmasının ve bugünkü hali ile devam etmesinin teminatının Laik, Demokratik ve Sosyal hukuk devleti yapımızın korunması ile mümkün olduğunu diğer meslektaşlarımız gibi bugün ruhsat alacak meslektaşlarımızın da bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerinden emin olduğunu belirterek kendilerin bu duygu ve düşüncelerle uzun bir meslek yaşamı dilemiştir.

Av. Evşen TÜRKMEN Baro Yönetim Kurulu toplantı odasında düzenlenen törenle üstadı tarafından cübbe giyerek, Baro Başkanımızdan ruhsatını teslim aldı.