PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

APS ve KKTS aracılığı ile postaya verilen tebligatlar hususunda bu iki hizmetin birleştirilmesi yönünde, Postada Tebligat İşlemleri Rehberi'nin  21-41. maddelerinde yapılan düzenlemeler 04.07.2011 tarihi itibarı ile yürürlüğe konulmuştur.

Buna göre, Hızlı Tebligat hizmeti, tüm illerin şehir dağıtım alanları içind, iller arası ile ilişik listede bulunan 22 ilçe arasında ve Kurumumuzca belirlenecek diğer ilçelerdeki PTT Merkez ve Şubelerinde verilecektir.

Sözkonusu hizmet kapsamında postaya tevdi edilen tebliğ evraklarının postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında kabulden itibaren en geç 2 gün sonra tesliminin sağlanması hedeflenmektedir.

Postada Tebligat İşlemleri Rehberi'nin değişik 35. Maddesinin  son paragrafı gereğince adresten kabul yapılacak tebligatlara ait gönderici tarafından oluşturulacak tevdi listelerinin onaylanması ve listede yer alan ücret üzerinden tahsilat yapılması gerekeceğinden, sözkonusu listelerin mümkün olduğu takdirde bilgisayar ve daktiloyla, aksi takdirde okunaklı bir şekilde eksiksiz olarak düzenlenmesi önemle arz etmektedir.

Kalite Politikamızın "Müşteri ihtiyaç beklentilerinin en üst seviyede karşılanması" ilkesi gereğince söz konusu hizmetin daha fazla müşteriye ulaşabilmesi, ekonomik ve sürdürülebilir bir hizmet olarak tebliğ evraklarının muhataplarına kısa sürede ulaşması, adli ve idari işlerin sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmesini teminen daha önce KKTS hizmeti kapsamında şehiriçi 25 ve şehirdışı 30 TL olarak tahsil edilen ücretler ile ilgili olarak Post ve Telgraf Ücret Tarifesinin ilgili bölümlerinde değişiklik yapılmış,Hızlı Tebligat hizmetinin ücreti ilk ağırlık kademesinden itibaren 15 TL olarak belirlenmiştir.

Bilgilerinize Sunarız.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım