MESLEK ÖRGÜTLERİ NEDEN HEDEFTE PANELİ YAPILDI

 

MESLEK ÖRGÜTLERİ NEDEN HEDEFTE PANELİ YAPILDI

Baromuzun kurucu üyesi ve ilk dönem sözcüsü  olduğu Eskişehir Akademik Odalar Birliği (ESAOB) 'nin  düzenlediği " Meslek  Örgütleri Neden Hedefte.." konulu panel  09.02.2013 , Cumartesi  saat 14.00' te Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde yapıldı.

TMMOB  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SOĞANCI ,  Türk Tabipler Birliği  Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir AKTAN ve  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Metin ÖZUĞURLU'nun konuşmacı olarak katıldığı panelin ikinci açılış konuşmasını yapan Baro Başkanımız Av.Rıza ÖZTEKİN  ; 

"...Meslek örgütlerinin  demokrasiyi ,hukuk   devletini ,insan haklarını  savundukları ve bu  konuda toplumu aydınlatarak  gerçekleri halka anlattıkları için hedefte olduklarını vurgulayarak verdiği örneklerde ,  Baroların yaşanan  hukuk cinayetlerini, hukuksuzlukları  anlattığı için ,  Tabip Odalarının yok edilen sağlık hakkını anlattığı için , İnşaat Mühendisleri ve Mimar Odalarının  çarpık kentleşme ve beton  yığınına dönen şehirleşmeyi engelleme mücadelelerinden dolayı hedefte olduklarını belirtmiştir.

Küresel sermayenin dayatması ile Türkiye'nin her yerinin rant olarak görüldüğünü, uzman kadroları ile meslek örgütlerinin toplumu bekleyen tehlikeleri tüm gerçekliği ile anlattığını, toplumu bilgilendirdiğini, ama  küresel sermayenin etkisinde olan iktidarın bunlardan  rahatsız olduğunu, mücadele eden örgütlü bir meslek kuruluşu yerine , biat eden  etkisiz dernek statüsünde birimler oluşturulmak istendiğini belirterek meslek örgütlerinin toplumsal sorumluluğu bulunduğunu ve etkisizleştirilme çabalarına karşı birleşerek mücadele etmeleri gerektiğini ifade etmiştir"

Yoğun katılımın  olduğu paneli Eskişehir SMMMO  Başkanı İlker ÖZOKÇU  yönetmiş olup konuşmacılar ayrıntıları ile meslek örgütlerinin neden hedefte olduğunu anlatmış ve  Baroları da yakından ilgilendiren A.Y.135.  maddenin değişme ihtimali olduğu, bu durumda meslek örgütlerinin Anayasal dayanağının da kalmayacağını  belirtmişlerdir.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım