KARİKATÜR YARIŞMASI

Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından, 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeni ile, “İnsan Hakları-Avukat-Hepimizin Evrensel Hakları var” konulu, Eskişehir'de bulunan Liseler arası düzenlenen KARİKATÜR YARIŞMASI sonucu ödüle layık görülen eserler için ödül töreni ve tüm eserlerin sergileneceği sergi açılışı 16.01.2019 tarihinde, Eskişehir Barosu Hizmet Binasında yapıldı. Törene, yarışmanın okullarla iletişim kurulması, İnsan Hakları Komisyonu ile birlikte seçici kurul oluşturulması ve eserlerin seçiminin yapılması aşamalarında paydaş kurum olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Sayın Ali Osman YALÇIN’da katıldı. Törende Eskişehir Baro Başkanı Sayın Av.Mustafa Elagöz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın birer açılış konuşması yaptı. Dereceye giren ve mansiyona hak kazanan öğrencilere ödülleri ve Okul idarecilerine teşekkür belgeleri takdim edildikten sonra, Baro Hizmet Binası giriş katındaki sergi, Baro Başkanı, Şube Müdürü ve Baro Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından açıldı. Açılan sergide sergilenen tüm eserler hakkında, eser sahibi öğrencilerle görüş alışverişinde bulunuldu. Baro Başkanımız Av. Mustafa ELAGÖZ, açılış konuşmasında İnsan Haklarının önemini dile getirdi. Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin kanun karşısında eşit olduğunu, tüm hakların dünya üzerindeki gelişimini, kuşak hakları ve bu hakların dünya üzerindeki gelişimini, bugüne nasıl gelindiğini konuşmasında vurguladı. Ayrıca, bu konularda yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını ve Eskişehir Barosu'nun bu tür etkinlikleri ve sosyal projeleri destekleyeceğini dile getirdi. İl Milli Eğitim Şube Müdür Sayın Ali Osman YALÇIN, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilk defa “Karikatür” dalında bir yarışma başvurusu yapıldığını, bunun kendilerini çok sevindirdiğini, hukukun sanatla dile getirilmesinin çok güzel bir durum olduğunu belirterek, Eskişehir Barosu’nu bu düşüncelerinden dolayı kutladı. Sergimiz, 19.01.2019 Cumartesi gününe kadar, Eskişehir Barosu Hizmet Binası’nda açık kalacaktır.

Yarışma Birincisi - İslam ESEN - Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yarışma İkincisi - Aslı Beyza ÜNVER - Beyhan-Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi