"KADIN CİNAYETLERİ- NEDENLERİ VE YARGILAMA SÜREÇLERİYLE" KONULU PANEL DÜZENLEDİ

Eskişehir’de faaliyet yürüten 16 kadın örgütünün oluşturduğu “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Eskişehir Dayanışması” 28 Mayıs Cuma saat 18:00'de Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde "Kadın Cinayetleri- Nedenleri ve Yargılama Süreçleriyle" isimli bir panel düzenledi.
Panelde konuşmacı olan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç.Dr. Ozan Ercan taşkın ülkemizdeki hukuk geleneğinin ataerkil yapıda olduğunu, bu yüzden kanunlarda olumlu değişiklikler olsa bile uygulayıcıların kadına yönelik suçlarda cezasızlıkla sonuçlanan kararlar verdiğini söyledi.
Diğer konuşmacı Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yasemin Özgün ise kadın cinayetlerinin temelinde gücünü patriyarkadan alan bir erkek şiddeti olduğunu söyleyerek patriyarkanın kadını hapseden yanlarından bahsetti.
Moderatörlüğünü Baromuz avukatlarından Ayşe ÜNLÜCE'nin yaptığı panele, bir  çok kadın örgütünü aktivistinin yanında hukukçular ve kadın cinayetine maruz kalmış kişilerin aileleri de katıldı. Ocak 2015'de Eskişehir'de öldürülen Çiğdem Çeledir'in annesi yaşadıklarını anlatarak adalet aradıklarını söyledi. Yine Eskişehir'de öldürülen Şeker Dikbıyık'ın yakınları kadınların kimseye mahkum olmadan özgür bireyler olarak yaşamak istediklerini söyledi.
ESKİŞEHİR BAROSU KADIN HUKUKU KOMİSYONU
ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ