İSTANBUL BAROSUNUN YANINDAYIZ

İstanbul Barosu Başkanı ve 9 Yönetim Kurulu Üyesi hakkında, Balyoz olarak bilinen davada avukatların savunma yapmalarını engelleme girişimlerine karşı yaptıkları (görev ve sorumlulukları kapsamında olan ve sırf adil yargılamanın temini kapsamındaki) işlemleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulması sonrasında yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs suçundan haklarında dava açılmıştır.Davada hiç kabul edemediğimiz husus ise Konya Baro Başkanlığının da ihbar edenler arasında bulunmasıdır.

Açılan davayı müteakip İstanbul Barosunun hukukun üstünlüğünü egemen kılma çabasından ve mücadelesinden rahatsız olan bazı kişi ve kuruluşlar Baro Başkanı ile Yönetim Kurulu Üyelerinin açılan dava nedeniyle görevlerinin düştüğüne dair ifade ve yorumlarda bulunmuştur.

Yasal hiç bir dayanağı olmayan ve seçimle ele geçiremedikleri İstanbul Barosunu bu şekilde kanunu zorlayarak ele geçirmeye çalışan bu ve benzeri kişilerin tutumlarına, yaşanan hukuksuzluklara, ülkemizin, mesleğimizin geldiği son duruma, avukatlara yapılan saldırılara, savunmanın yok sayılmasına, savunmayı savunmak zorunda kalınmasına karşı İstanbul Barosu "...Zulme Karşı Adalet..." sözü ile 17 Mart 2013 tarihinde saat 10:00'da Haliç Kongre Merkezinde Olağanüstü Kongre yapma kararı almıştır.

Olağanüstü Kongre'de herhangi bir seçim yoktur. Tek gündem Hukuk Devletinin yok olması, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği, Barolara ve özelikle İstanbul Barosuna karşı yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalar, keza İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine açılan davadır. Tüm Barolar, bir çok yabancı Baro ve bir çok Demokratik Kitle Örgütünün davetli olduğu bu Kongreye Eskişehir Barosu olarak Başkan, Yönetim Kurulu ve bir çok meslektaşımızla birlikte katılarak İstanbul Barosuna destek vereceğiz.

İstanbul Barosunun, Başkanının ve Yönetim Kurulu üyelerinin maruz kaldığı bu ağır hukuksuzluğu diğer Barolara ve avukatlara karşı da yapılmış sayıyoruz ve Eskişehir Barosu olarak hukuksuzluklara karşı hiç bir zaman mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Av.Rıza ÖZTEKİN

ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım