İSTANBUL BAROSUNA DESTEK ZİYARETİ

 

İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri aleyhine açılan haksız ve hukuksuz dava ile ilgili Eskişehir Barosu olarak daha önce bir çok platformda İstanbul Barosuna bu konuda sonuna kadar destek vereceğimizi belirtmiş ve bir çok basın açıklamamızda bu konuyu özellikle vurgulamıştık.
Bu desteğimizin fiilen de gerçekleşmesi amacıyla Baro Başkanımız Av. Rıza Öztekin, Baro Başkan Yardımcımız Av. Şenol Gündoğdu, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Duygu Akçardak, Av. Banu Bayıker ve Av. Çağrı Yücel 27.02.2013 Çarşamba günü İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal'ı ve Yönetim Kurulu üyelerini makamlarında ziyaret etti.
Baro Başkanımız Av. Rıza Öztekin, İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin Avukatlık Kanunun 76. 95. ve 97. Maddelerindeki görev sorumlulukları ile hareket etmelerinin suç olamayacağını, buna rağmen açılan davanın konusu olan suçun göreve engel suçlardan olmadığı Avukatlık Kanunun 90. ve 92. Maddesinin uygulanamayacağını İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin görevlerinin devam ettiğini 17 Mart'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'a ve 17 Mayıs'taki davaya Eskişehir Barosu olarak en büyük desteği vereceklerini belirtmiştir. 
İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek özellikle 17 Mart 2013 tarihinde yapacakları Olağanüstü Genel Kurul'da süreci ve yaşanan hukuksuzlukları Barolarla ve Avukatlarla paylaşacaklarını, görevlerinin başında olduklarını belirtmiştir.
Karşılıklı görüşmelerden sonra Baro Başkanımız Av. Rıza Öztekin ziyaretin anısına İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal'a hediyesini takdim ettikten sonra İstanbul Barosunun Kanlıca'daki Baro Bahçe tesislerine gidilmiş olup akşam yemeği ile birlikte ziyaretimiz son bulmuştur.
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım