İKİ MESLEKTAŞIMIZ RUHSAT ALDI

Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN ruhsat töreninde yaptığı konuşmasında ruhsat alacak meslektaşlarının ailelerine ve yanlarında staj yaptığı Avukatlara teşekkür ettikten sonra, Avukatlık mesleğinin, Hukuk Devleti'nin somutlaşmasında çok önemli bir yeri olduğunu, Avukatlar olmadan adil yargılanmanın, adaletin gerçekleşemeyeceğini, Anayasa'daki soyut hak ve özgürlüklerin Avukatlar olmadan somutlaşmayacağını, Avukatların yüklendikleri görevin kutsallığına yakışır şekilde bu mesleği doğruluk özen ve onur içinde yapmaları gerektiğini, yine Avuklatlık ünvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun davranmak zorunda olduklarını bunun yanında Avukatlık Yasası ve meslek kurallarına bağlı olmaları gerektiğini belirtmiştir.

Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN konuşmasının sonunda; bu mesleğin ve baroların varolmasının ve bugünkü hali ile devam etmesinin teminatının Laik, Demokratik ve Sosyal hukuk devleti yapımızın korunması ile mümkün olduğunu diğer meslektaşlarımız gibi bugün ruhsat alacak meslektaşlarımızın da bu konu da gereken hassasiyeti göstereceklerinden emin olduğunu belirterek kendilerin bu duygu ve düşüncelerle uzun bir meslek yaşamı dilemiştir.

Av.Erhan AKSOY ve Av.Mehmet IRMAK Adliye Konferans salonunda düzenlenen törenle üstadları tarafından cübbe giyerek, Baro Başkanımızdan ruhsatlarını teslim aldı.