III. GENÇ AVUKATLAR KURULTAYI

Türkiye Barolar Birliği'nin öncülüğünde ilki Bursa Barosu'nun ev sahipliğinde Bursa'da, ikincisi Baromuzun ev sahipliğinde Eskişehir'de yapılan Genç Avukatlar Kurultayı’nın üçüncüsü 26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Denizli Barosu’nun ev sahipliğinde Denizli’de gerçekleştirildi.

Katılımın gerek Baro sayısı gerekse genç meslektaşlarımız olarak çok yoğun olduğu Kurultay'a Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN, Başkan Yardımcımız Av. Şenol GÜNDOĞDU, baromuz avukatlarından Av. Nilüfer ÖZTEKİN, Gençlik Meclisi İdare ve İzleme Heyeti Üyelerimiz, birçok ilin Baro Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve temsilci genç avukat meslektaşımız katıldı.

25 NİSAN 2014 CUMA

Öngörülen program kapsamında öncelikle 25 Nisan Cuma günü Denizli’ye ulaşan katılımcılara saat 20:00’da bir akşam yemeği verildi.

26 NİSAN 2014 CUMARTESİ : ÇALIŞTAY (Saat 09:00-14:00)

26 Nisan Cumartesi günü saat 9’da İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan Çalıştay, daha sonra açılış konuşmaları ile devam etti. Denizli Barosu Başkanı Avukat Müjdat İLHAN’ ın  konuşmasının ardından Kurultay Divanı’nın oluşturulması işlemine geçildi. Divanın oluşumunu müteakip toplam 11 tane Çalıştay masası belirlendi ve Çalıştay’ın birinci bölümüne geçildi. Çalıştay’da oluşturulan konu başlıklarından bazıları şu şekildeydi;’
-Bağlı Çalışan Avukatların Sorunları
-Kendi Adına Bağımsız Çalışan Avukatların Sorunları
-Kamu Avukatlarının Sorunları
-Staj Öncesinde ve Staj Süresince Yaşanan Sorunlar
-Cmk ve Adli Yardım Listelerinde Genç Avukatları Yaşadıkları Sorunlar
-Hukuk Fakültelerine Dair Sorunlar

Birinci bölümde her barodan birer temsilci Çalıştay konularıyla ilgili oluşturulan masalara dağıldı ve konu başlıklarıyla ilgili çözüme yönelik tartışmalar gerçekleştirildi. Birinci bölümün sonra ermesinden sonra ise ikinci bölüme geçildi ve bu bölümde de her Çalıştay Masasının kendi konularıyla ilgili sonuç bildirimini hazırlaması ve Kurultayda bu sonucu takdim edecek katılımcının belirlenmesi işlemleri gerçekleştirildi. Saat 14’e kadar süren Çalıştay verilen öğle yemeği ile sona erdi. Çalıştay’ın ardından saat 15’te katılımcılar için düzenlenen Pamukkale Gezisi gerçekleştirildi.
Akşam saat 20’de ise genç meslektaşlarımız arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak üzere Gala Yemeği vardı. Çalıştay’ın yorgunluğunu gala yemeği ile atan katılımcılar canlı müzik eşliğinde eğlendi.

27 NİSAN 2014 PAZAR: KURULTAY (Saat 09:15-15:45)

Kurultay, 27 Nisan Pazar günü saat 9.15’te Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İLHAN’ın konuşmasıyla başladı. Konuşmanın ardından, Çalıştay’da oluşturulan Kurultay Divanı yerlerini aldı ve ilk olarak dönem sözcüsü sıfatıyla Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Av. Hüseyin AKÇAR’  Faaliyet Raporu Sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Denizli Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Av. Uğur COŞKUN konuşmasını gerçekleşirdi ve 2014 Dönemi Genç Avukatlar Kurultayı Ev Sahibinin Belirlenmesi işlemine geçildi. Katılımcı Baroların kullandığı oylar neticesinde IV. Genç Avukatlar Kurultayı’nın ev sahipliğini Amasya Barosu kazandı. Oy kullanma işleminden sonra Çalıştay Grupları çözüm önerilerini sözlü olarak sundular ve saat 12.30’da öğle yemeğine geçildi.
Öğle yemeğinin ardından Grupların çözüm önerilerinde değişmesi gereken hususlarla ilgili önergelerin tartışıldı ve karara bağlandı. Kurultay saat 15.45’te gerçekleştirilen Basın Açıklaması ile sona erdi.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım