HURİYE KARA CİNAYETİNDE KARAR DURUŞMASI

27.10.2015 tarihinde Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması yapılan Huriye Kara cinayetinin karar duruşması yapıldı. Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonunun da katılan sıfatı ile takip ettiği davada sanığa iyi hal ve tahrik indirimi yapılmadan taammüden eşi öldürmekten dolayı hapis cezası verildi. Tüm yargılama boyunca ileri sürülen aldatma senaryosu mahkeme heyeti tarafından boşa çıkartılmış oldu. Bu karar kadın cinayetleri davaları için örnek bir karar niteliğindedir.

Dava sonrasında Huriye Kara'nın ailesi ve Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu ile birlikte Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu adına Av.Pınar Çelik Arpacı davanın sonucu hakkında yapılan basın açıklamasında basına bilgi verdi. Bu açıklamada söz konusu kararın örnek bir karar olduğu ve caydırıcı cezaların kadın cinayetlerinin önlenmesinde önemli bir işlevi olacağını belirtti...