"HUKUK DEVLETİ VE YARGI BAĞIMSIZLIĞI" PANELİ YAPILDI

05 Mart 2011 Cumartesi günü, saat 14:00de Anemon Otelde düzenlendiğimiz ve Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç.Dr.Ümit Kocasakal'ın konuşmacı olarak katıldığı "HUKUK DEVLETİ VE YARGI BAĞIMSIZLIĞI" konulu panel başarı ile tamamlandı.

Panele, CHP Eskişehir Milletvekili Fehmi Murat SÖNMEZ, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Hkm. Fahrettin Gültekin, Antalya Barosu Başkanı Av.Zafer Köken, Bilecik Barosu Başkanı Av.Halime Aynur, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nüvit Gerek, çok sayıda Baromuz mensubu Avukat ile Bilecik Barosundan Meslektaşlarımız, adliyemizde görev yapan Hakim ve Savcılar, Hukuk Fakültesi öğrencileri, Eskişehir kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile çok sayıda davetli ve bunun yanı sıra Eskişehir halkından çok yoğun bir katılım oldu.

Açılış konuşmasını Baro Başkanımız Av. Rıza Öztekin'in yaptığı panelde oturum başkanlığı Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden üstlendi. Daha sonra sırası ile Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç.Dr.Ümit Kocasakal ile Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı konusunda çok önemli açıklamalar yaptılar.

Çok yoğun katılımın olduğu ve sonuna kadar ilgi ile izlenen panelde izleyicilerin konuşmacılara yazılı olarak sunduğu sorular konuşmacılar tarafından ayrıntılı olarak cevaplanmış olup daha sonra yapılan plaket töreninde Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden'e CHP Eskişehir Milletvekili Fehmi Murat Sönmez, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Barosu Başkanı Av.Doç.Dr.Ümit Kocasakal'a Baro Başkanımız Av.Rıza Öztekin, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na Antalya Barosu Başkanı Av.Zafer Köken ve Bilecik Barosu Başkanı Av.Halime Aynur plaketlerini takdim ettiler.