HAKİM OKTAY KUBAN’A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Eskişehir Adliyesinde de bir süre görev yapan değerli hukukçu ve Hakim Oktay KUBAN’a makamında görevi başında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının özünde Adalete ve Yargı Camiasına yapıldığını özellikle vurguluyoruz.

Son zamanlarda dava taraflarının yargıçlara, savcılara ve avukatlara yönelik bu türden münferit saldırılarının artması toplumsal barışın ve huzurun da zedelendiğinin göstergesidir. Bu durum yargıcının siyasal baskı unsuru haline getirilmesinin, politikacıların ve bürokratların yargıya müdahalelerinin toplumda normalleşmesinin bir sonucudur. Hukukun üstünlüğü ve demokratik çoğulculuk ilkelerine aykırı olarak normalleşen bu tutum ve tavır üzücü olarak münferit saldırılara da yol açmaktadır.

Yargıya yönelik müdahale, yargı kararını politik söylemlerle eleştirme ve kınama boyutunu aşmış, yargıçların atanmaları, HSYK’nın tasfiyesi, yargıçların kararlarından ötürü bireysel olarak hedef gösterilmesi boyutuna ulaşmıştır

Bu türden siyasal söylemlere ve saldırılara konu olan yargı kararları, yargıya duyulan güveni sarsmaktadır. Yargıya güveni olmayan herhangi bir dava tarafı da yargı kararlarına “saygı duymaktan” kaçınmaktadır.

Yargının kurucu unsurlarının hiç birine bir daha böyle bir saldırının olmamasını diliyor, değerli Hukukçu ve Hakim Oktay KUBAN’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Av. Rıza ÖZTEKİN        
Eskişehir Barosu Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım