ESKİŞEHİR'DE YEREL DÜZEYDE ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİNİ ÖNLEME ÇALIŞTAYI

Eskişehir'de yerel düzeyde çocuk istismarı ve ihmalini önleme komisyonu tarafından; 10 - 11 - 12 ve 19 Şubat 2015 tarihlerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen çalıştaya, Baromuz Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Ezgi AKYIL DEMİRCAN, komisyon üyelerinden Av. İnci HOŞCAN ve Stj.Av. Sevinç Sümeyra SEVİNÇ katılım sağlamıştır.

Birçok kurum temsilcisinin yer aldığı disiplinlerarası yapılan çalıştay sonucunda, komisyonca bir uygulama yönergesi hazırlanmış olup Eskişehir Valiliği onayına sunulmuştur. Buna göre şiddet çeşitlerinden biri olan, çocuk istismar ve ihmalini önleme konusunda "ortak söylem, ortak adım" ilkesiyle işbirliği halinde hareket edilecek ve Eskişehir Barosu olarak da gerekli hukuki süreçlere destek verilecektir.