ESKİŞEHİR BAROSU KÜLTÜR VE SANAT KOMİSYONU 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI

 

KATILIM FORMU İÇİN TIKLAYINIZ!

ESKİŞEHİR BAROSU KÜLTÜR – SANAT KOMİSYONUNUN DÜZENLEDİĞİ FOTOĞRAF YARIŞMASI

Eskişehir Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içine alan Hafta Etkinlikleri kapsamında ‘’KADIN’’konulu bir fotoğraf yarışması düzenlemiştir.

Hem baromuza kayıtlı avukat­ların hem de stajyer avukatların katılımına açık bu yarışmayla Kadının toplumdaki yeri konusunda olumlu mesajlar verecek özgün sanat ürünlerinin elde edilmesi amaçlanmaktadır.

Katılımcılar yapıtlarında “KADIN” kavramını işlemelidir. Kadının aile ve toplumdaki yerini irdeleyerek toplumsal yaşamda farkındalıklarını öne çıkaracak mesaj içermelidir.

Yalnızca avukatların ve stajyer avukatların katılımına açık olan bu yarışma için gönderilecek fotoğraflarda konu yalnızca “KADIN” olacaktır.

Eskişehir Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu üyeleri ve seçici kurul ile bunların 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar. Her fotoğrafçı en çok 4 fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

Yarışma Kategori ve Bölümleri:

Renkli/Siyah Beyaz Baskı (avukatlara/stajyer avukatlara açık)

Fotoğrafların Boyutları:

Baskılarda kısa kenar 20 cm’den küçük ve uzun kenar 45 cm’den büyük olmayacaktır. Fotoğrafların kenarlarında boşluk ya da paspartu olamaz. Boyut kurallarına uymayan fotoğraflar değerlendirmeye alınmazlar.

Fotoğrafların Gönderilmesi:

Baskıların arka yüzlerinin sağ alt köşelerine 3 harf ve 3 rakamdan oluşan bir rumuz, yapıt adı ve sıra numarası yazılmalıdır. (Rumuz ABC123 ve fotoğrafın sıra numarası 1 ise: ABC123-1 gibi)

Katılan fotoğrafların sergi baskısı ve katalog basımı için uygun çözünürlükte (en az 300 dpi) JPEG formatında kaydedilerek bir CD içinde de Baromuza gönderilmesi veya elden teslim edilmesi gerekmektedir. CD’nin üzerine sadece rumuz yazılacaktır.

Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış katılım formu bir zarfın içine koyulmalı, zarfın üzerine yine sadece rumuz yazılmalı ve zarfın ağzı kapatılmalıdır. Fotoğraflar, katılma formu zarfı ve CD ile birlikte son bir zarfa konularak gönderilecektir.

Ödüller: Yarışmada dereceye girenlere Baro Başkanlığı tarafından plaket takdim edilecektir.

Yarışma Takvimi:

 

Son Katılım

22 Şubat2013

Seçici Kurul Değerlendirmesi

25 Şubat2013

Sonuç Bildirimi

27 Şubat 2013

Sergi Süresi

4-5-6-7-8 Mart 2013

Ödül Töreni

8 Mart 2013

Fotoğrafların Kullanımı:

Ödül alan fotoğraflar Eskişehir Barosu arşivinde kalacaktır. Ödül alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar hazırlanacak olan yarışma katalogunda yayımlanacaktır. Ödül alan fotoğraflar TBB’nin diğer yayınlarında veya çeşitli etkinliklerinde yapıt sahibinin ismi belirtilerek kullanılabilecektir.

Dereceye giren fotoğrafların kullanım hakkı sahipleri ve Eskişehir Barosuna ait olacaktır. Katılımcılar bu şekilde kullanılan fotoğrafları için verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini gayrikabili rücu kabul, beyan ve taahhüt ederler.

Diğer Kurallar:

Ödül veya sergilemeye değer bulamayan fotoğrafların CD’leri fotoğraflarıyla birlikte sahibine teslim şekline göre iade edilecektir. Avukat/stajyer avukat katılımcıların fotoğrafları geri gönderilecektir.

Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alın­dığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışın­da hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan kişilerin yarışmalara katılımı 1 yıl süreyle kısıtlanır. Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.

Yarışma sonucu Eskişehir Barosu web sitesinden duyurulacaktır. Dereceye giren katılımcılara ödülleri sergi açılışında verilecektir.

Yarışma Sekretaryası: Av. Hüseyin AKÇAR

Telefon: 0 555 392 30 16

Adres: Eskişehir Barosu, Adalet Sarayı Kat: 3 No:342 Eskişehir

Fotoğraflar elden ya da posta veya kargo ile yukarıda belirtilen adrese teslim edilecektir.

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım