ESKİŞEHİR BAROSU GENÇLİK MECLİSİNİN 25.02.2012 TARİHLİ KAHVALTISI

GENÇLİK MECLİSİNİN 25.02.2012 TARİHLİ KAHVALTISI

Baromuz Gençlik Meclisi 25.02.2012 tarihinde Pool Bistro’da kahvaltı düzenledi.  Baro Başkanımız Av.Rıza ÖZTEKİN   ile  Baro Yönetim Kurulu üyeleri  ve çok sayıda genç meslektaşımızın  , görsel ve yazılı basınımızın  yoğun katılım gösterdiği kahvaltının ,   Eskişehir Milletvekilleri Sn. Prof Dr. Süheyl BATUM ve  Baromuza kayıtlı iken milletvekili seçilen Sn. Av.Kazım KURT   onur konuklarıydı.  

Etkinliğin açılış konuşmasını Gençlik Meclisi  Başkanı  Av. Semih SİVRİ  yaptı.  Gençlik Meclisi Başkanımız  konuşmasında  yoğun programlarına rağmen davete katılan milletvekillerine ve diğer  katılımcılara Gençlik  Meclisi adına  teşekkür ederek   Gençlik Meclisinin faaliyetlerinin süreceğini   belirtti.

Baro Başkanımız Av.Rıza ÖZTEKİN de öncelikle Eskişehir Milletvekilleri Sn. Prof Dr. Süheyl BATUM ve Sn. Av.Kazım KURT ‘a teşekkür ettikten sonra Gençlik Meclisinin kuruluşunu ve önemini vurgulamıştır. Baro Başkanımız konuşmasında   “.. Hukuk Fakültesindeki eğitimin teorik  ağırlıklı olduğunu, Fakülte sonrası  , staj dönemi ve mesleğin ilk yıllarında  genç meslektaşlarımızın  uygulamaya  ve mesleğe uyum sağlamasının kolay olmadığını, Baroların görevinin mesleki dayanışmayı arttırmak olduğunu, dolayısıyla genç meslektaşlarla Baro ve üstad avukatlar arasında bir bağ oluşturabilmek  ve  genç meslektaşlara sahip çıkmak gerektiğini , bu sayede genç meslektaşlarımızın Baroya olan aidiyet duygusunu yitirmeyeceğini ,  bu gerekliliğin  bir çok  meslektaş   tarafından gözlemlenebildiği ama bugüne kadar bir adım atılmadığını, bu sayede genç meslektaşlarımızın Baroya olan aidiyet duygusunu yitirmeyeceğini mücadelenin ve örgütlenmenin Baro içinde yapılması gerektiğine dair düşünceden hareketle ilk kez 2008 yılında yapılan Genel Kurul’da Sn. Av.Sinan ÖZKAR’ın  bu kapsamdaki fikrinin hayata geçtiğini ve bir önerge ile Gençlik Meclisinin Eskişehir Barosu çatısı  altında örgütlendiğini..”  belirtmiştir.

                         Baro Başkanımız daha sonra  Eskişehir Barosu Gençlik  Meclisinin kurulmasındaki fikri  katkıları dolayısıyla Av.Sinan ÖZKAR’a plaketini takdim etmek üzere  en yeni Gençlik Meclisi üyesi Stj. Av.Selin CIBIR’ı kürsüye davet etmiş olup,  en genç üyenin Av.Sinan ÖZKAR’a  plaketini sunması sonrası , Av.Sinan ÖZKAR  konuşmasında,  genç meslektaşlarımızın örgütlenmesinin ,örgütlü mücadelenin önemini keza mücadelenin Baro içinde yapılması gerektiğini bu düşüncelerle Gençlik Meclisinin kurulduğunu, Eskişehir Barosunun kendisini bu ödüle layık görmesi nedeniyle teşekkür ettiğini , bu ödüle  layık görülmesinin  onur verici olduğunu, ödülünü en genç üyeden almanın  ise çok daha anlamlı olduğunu belirterek Gençlik Meclisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilemiştir.

                         Etkinlikte Hukukçu kimlikleri ile birer konuşma yapan milletvekillerimiz  genç meslektaşlarımıza  önemli mesajlar vermiştir.

                          Sn.Prof.Dr. Süheyl BATUM  konuşmasında ,  Eskişehir’li  genç avukatlarla bir  arada olmaktan son derece memnun  olduğunu , genç hukukçuların  Fakülte eğitiminde   kendilerine anlatılanlarla sınırlı kalmamalarını keza Türkiye’deki gelişmeleri de  sadece gözlemlemekle yetinmemelerini , demokrasi ve hukukun üstünlüğü kavramlarını somutlaştırmak için mücadele etmeleri  gerektiğini belirtmiştir.

                         Sn. Av. Kazım KURT  ise ,  kendilerini kahvaltıya  davet eden ve organizasyonu gerçekleştiren Eskişehir Barosu Gençlik Meclisinin örnek  gösterilecek bir örgütlenme olduğunu  , Baroların   en önemli meslek örgütü olarak  yıllardır hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için  mücadele  verdiğini,  Eskişehir Barosunun bugüne kadar adından söz ettirecek  çok önemli işleri gerçekleştirdiğini bundan sonra  da faaliyetlerinin devam edeceğini umduğunu belirterek kahvaltıya davet edilmesinden  dolayı teşekkürlerini bildirmiştir. 

                       Konuşmalar sonrası genç meslektaşlarımız , Hukukçu kökenli olan konuk milletvekillerini daha yakından tanıma  fırsatı bulmuş   olup   mesleki  ve hukuksal sorunlar konusunda  karşılıklı  bilgi paylaşımı  yapılmış , son derece olumlu ve samimi diyaloglar kurulmuştur.    

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım