ESKİŞEHİR BAROSU GENÇLİK MECLİSİ VE SAMSUN BAROSU İŞBİRLİĞİYLE "AVUKAT 4.0 PROJESİ" NİN TANITIMI GERÇEKLEŞTRİLDİ

Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen, Samsun Barosu’nda uygulama alanı bulan ‘’Avukat 4.0: Avukatlıkta Geleceğin Uzmanı’’ projesinin tanıtımı 07.01.2014 tarihinde Eskişehir Adliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Samsun Barosu avukatlarından Av. Burhan UYAN, Av. Emrah YAVUZCAN ve Av. Ömer Can KARACAN’ ın konuşmacı olarak katıldığı tanıtımda açılış konuşmasını Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza ÖZTEKİN yaptı. Oturum Başkanlığı’nı ise Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Av. Hüseyin AKÇAR’ ın yaptığı proje tanıtımında ilk olarak söz alan ve aynı zamanda projenin de koordinatörü olan Av. Burhan UYAN, projenin Türkiye’de ilk defa Eskişehir Barosu’nda tanıtıldığını belirterek bu projeye verdikleri önem için Eskişehir Barosu’na ve Eskişehir Barosu Gençlik Meclisi’ne teşekkür etti. Daha sonra projenin tanıtımına geçen Av. Burhan UYAN, projenin mesleğe yeni başlayan veya 7 yıla kadar kıdemi olan genç avukatlar için önem arz ettiğini belirtti. ‘Avukatlar Gelecekleri Hakkında Düşünmeyi Ne Zaman Bıraktı?’ başlığı altında, teknolojik gelişmeler ve çevre faktörlerinin de etkisiyle dünya üzerinde yaşanacak değişmeler ve gelişmeler ve bu gelişmeler ışığında hukuk dünyasında yaşanabilecek muhtemel değişimler ve gelişmelerden söz edildi. Ayrıca genç avukatlara ileride hangi alanlarda ilerlemelerin olabileceği ve buna bağlı olarak  hangi alanlarda uzmanlaşılabileceği konusunda da bilgiler verildi.

İlk oturum sona erdikten sonra konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi. Daha sonra yapılan ikinci oturumda  ise katılımcılarla birlikte projenin içeriğine ilişkin olarak bir atölye çalışması yapıldı.