ESKİŞEHİR AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ'NDEN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

28 Kasım’da uğradığı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir ELÇİ, artık bu ülkede devlet tarafından korunan insanların bile öldürülebileceği, gözdağının verildiği ve bir CAN'ın ne kadar ucuz olduğunun göstergesidir. Elçi öldürülmeden az önce bir tarihi dokunun çatışma ortamından etkilenerek yok olmaması için basın açıklaması yapmıştı. Ne yazık ki bir dünya mirasının korunması için çırpınan bir insan kendi canını koruyamamış, onu korumakla görevli olanlarda ne yazık ki canlarından olmuştur. Bu ülkede “faili meçhul” cinayetlerin ortaya çıkarılması mücadelesi veren bir hukuk insanını öldürenlerin meçhul kalmaması için yetkili kişi ve organlardan bu olayı aydınlatmaları ve şaibelerin bir an önce yok edilmesini örgütlerimiz adına talep ediyor ve takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ülkemiz üzerinde dolaşan korku, sindirme ve ölüm ikliminin bir an önce yok edilmesi, barış ve huzur ortamının sağlanması yolunun demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, insana saygıdan geçtiğine inanan Eskişehir Akademik Odalar Birliği olarak Tahir Elçi'nin öldürülmesini nefretle kınıyor, aynı görüş ve düşüncelerle Eskişehir Barosu aracılığı ile tüm Hukuk camiasına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Eskişehir Akademik Odalar Birliği