EDİNİLMİŞ MALLARA KATILMA REJİMİ VE TASFİYESİ EĞİTİM PROGRAMI

ESKİŞEHİR BAROSU - İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

EDİNİLMİŞ MALLARA KATILMA REJİMİ VE TASFİYESİ EĞİTİM PROGRAMI

I.Amaç

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu çerçevesinde,  mal rejimlerinin tanıtılması, yasal mal rejimi olarak kabul edilen edinilmiş mallara katılma rejimi ve tasfiyesi, katkı payı-değer artış payı alacağı, ölüm halinde mal rejimi ve mirasın tasfiyesinin karşılaştırılması, mahkeme ve Yargıtay kararlarından örnekler, bilirkişi raporları analizi, pratik çalışmalar yapılarak, konu ile ilgili teorik ve pratik bilgiler verilecektir. Yeni MÖHUK Kanunu’na göre, yabancı unsurlu aile hukuku kararlarının Türkiye’de tanıma ve tenfizi konularında da teorik ve pratik bilgiler de verilecektir.

Ayrıca bu alanda çalışan hukukçu ve mali bilirkişilere derinlemesine bir eğitim verilerek,  talep halinde bilirkişi yetiştirmek, bilirkişi raporu yazma teknikleri de öğretilecektir. Bunun için her iki modülün (2 gün) alınması gerekmektedir.  İki modülden oluşan bilirkişilik eğitimini başarıyla tamamlayanlara Aile Hukuku Derneği ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından onaylı “Bilirkişi Eğitimi Belgesi” verilecektir.

II. Yöntemve Program Süresi

Birinci gün:

·         Mal Rejimlerine İlişkin Genel Hükümler ve Seçimlik Mal Rejimleri

·         Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi,  Edinilmiş Mal- Kişisel Mal ayırımı,

Mal rejiminin Tasfiyesi, Eklenecek Değerler ve Denkleştirme Hesabı

·         Katılma Alacağı- Katkı Payı- Değer Artış payı alacağının karşılaştırılması,

örnek dilekçeler hazırlanması ve hesaplama teknikleri

·         Yargıtay 8.Hukuk Dairesi’nin Emsal Kararları ve Uygulama Örnekleri

Eğitmenler:    Prof. Dr. Şükran ŞIPKA - Av. Ayça ÖZDOĞAN

İkinci gün:

·         Bilirkişi Raporu Örnekleri

·         Ölüm Halinde Mal Rejimi ve Mirasın Tasfiyesinin Karşılaştırılması

·         Ölüm Halinde Aile Konutunun Sağ Kalan Eşe Özgülenmesi, Uygulama Örnekleri ve

Mahkeme Kararları

·         Yabancı Unsurlu Aile Hukuku İlişkilerinde ve Evlilik Mallarının Tasfiyesinde

Uygulanacak Hukuk

·         Yabancı Mahkeme Kararlarının Tanıması ve Tenfizi

·         Yargıtay 8.Hukuk Dairesi’nin Emsal Kararları ve Uygulama Örnekleri

Eğitmenler:    Prof. Dr. Şükran ŞIPKA - Yrd. Doç.Dr. Ebru ŞENSÖZ MALKOÇ - Av. Ayça ÖZDOĞAN

III.Program Yeri ve Düzenlenme Tarihi

Eğitim programınınEskişehir Barosu Hizmet Binası’nda düzenlenmesi planlanmaktadır.

Program 14.03.2014 ve 15.03.2014 tarihlerinde saat 10:00 – 12:30 ve 13:30 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

IV.Katılımcı Sayısı

Program kontenjanı, programın etkili ve katılımcı bir şekilde yapılmasının sağlanması amacıyla 30 meslektaşımız ile sınırlıdır. Katılımcılar ön başvuruda bulunan meslektaşlarımızın program ücretini yatırma sırasına göre belirlenecektir. Ön kayıt yaptırmasına rağmen, programa katılmaktan vazgeçen meslektaşlarımızın yerine yine kayıt sırasına göre diğer meslektaşlarımız kayıt yaptırabilecektir.  Ön kayıt yaptıran meslektaşlarımız için son başvuru tarihi 03.02.2014’tür. Bu tarih itibariyle kontenjanın dolmaması durumunda, ön kayıt yaptırmayan meslektaşlarımız için son başvuru tarihi 07.02.2014’tür.

V.Program Ücreti

Eğitim programı ücreti avukat meslektaşlarımız için 750,00 TL, stajyer avukat meslektaşlarımız için 450,00 TL olup, ücretler zemin kat Baro odasında Fevzi ERCAN tarafından toplanacaktır.