"ÇOCUKTAN GELİN OLMAZ - 'GELİN' GÖNDERMEYELİM" KONULU ÇALIŞTAY

Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonunun düzenlediği “Çocuktan Gelin Olmaz – ‘Gelin’ Göndermeyelim" konulu çalıştay 11 Şubat 2015 tarihinde Eskişehir Adliyesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Hakim, Savcı, Avukat ve Stajyer Avukatların yanında bir çok kadın örgütü ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin katıldığı etkinlik 2 oturum olarak yapıldı. Oturum başkanının Av.Ayşe Ünlüce olduğu çalıştayın ilk oturumunda Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Meral GÜRBÜZ, Eskişehir 3. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa YÜCE, Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av.Pınar ÇELİK ARPACI ve Eskişehir Müracaat Savcısı İsmail KARTEPER söz aldı.
İkinci oturumda ise Eskişehir  Çocuk Savcısı Metin BAŞARAN, Eskişehir Adliyesi Adli Tıp Uzmanı Doç. Dr. Kenan KARBEYAZ ve Eskişehir 2. Çocuk Mahkemesi Sosyal Hizmet Uzmanı Emine ÇAKTA KARACA sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmalar sonrasında katılımcıların sordukları sorularla interaktif bir hal alan etkinlik katılımcılara  plaket verilmesiyle sona erdi.