CMK PARAMETRE DEĞİŞİKLİKLERİ

Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu’nun 16.11.2016 tarih ve 487 sayılı kararı ile;

2016 yılı Eskişehir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda gündemin 12. Maddesinde 176 avukatın imzası ile kabul edilen önergenin  “CMK / Zorunlu Müdafiilik ve Uzlaşmada yapılacak görevlendirmelerde ruhsat tarihi esas alınarak 0-5 yıl (5.yıl dahil) kıdem arası avukatlara her yıl için kademeli puan avantajı sağlanması, puanlamanın oranı ve kademelendirme  konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi" şeklindeki ikinci bendi gereğince Eskişehir Barosu CMK Uygulama Yönergesinin Genel Esaslar başlıklı 9. Maddesinin 6. Bendince saptanan Eskişehir Barosu CMK Uygulama Merkezi Baronet Atama Sistemi Parametrelerine, "Kıdem Esasına Bağlı Teşvik Sistemi: And İçme tarihi esas alınmak şartı ile kıdemi ilk 2 (iki) yılında olan avukatların almış olduğu görevlerde “Görev Puanı x 0,40”, kıdemi 2 (iki) – 4 (dört) yılında olan avukatların almış olduğu görevlerde “Görev Puanı x 0,60”, kıdemi 4 (dört) – 6 (altı) yılında olan avukatların almış olduğu görevlerde “Görev Puanı x 0,80” verilerek teşvik edilir. Kıdeme Bağlı Teşvik Sistemi diğer teşvik uygulamaları ile birleştirilemez." ibaresinin eklenmesine karar verilmiş olup, belirtilen puantaj sistemi uygulamasına 01.01.2017 tarihinde başlanılmıştır.