ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE AVUKATLARA YAPILAN SALDIRI VE GÖZALTILARA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

ESKİŞEHİR BAROSU'NDAN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE AVUKATLARA  YAPILAN SALDIRI VE GÖZALTILARA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI (12.06.2013)

"...ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE MESLEKTAŞLARIMIZA KARŞI YAPILAN SALDIRI VE GÖZALTILARI KINIYORUZ..."

11.06.2013 günü Taksim meydanına yapılan müdahale ile ilgili Çağlayan Adliyesinde açıklama yapan avukatlara çevik kuvvet tarafından saldırılmış, şiddet uygulanmış, meslektaşlarımız  cübbeleriyle sürüklenerek, hatta cübbeleri yırtılarak Adliye dışına çıkartılmış ve göz altına alınmıştır. Daha önce de benzerlerini gördüğümüz bu saldırıları tüm meslektaşlarımıza ve Barolara yapılmış olarak değerlendiriyor ve KINIYORUZ.

Unutmayalım. Devasa binalar yapılıp Adalet Sarayı olarak nitelendirebilir. Ama bu binaların içinden avukatlar saldırı ve şiddetle yaka paça, sürüklenerek dışarı çıkartılırsa, gerçekte adalet çıkartılmış olur. Dün Çağlayan'da aslında Adalet dışarı çıkartılmıştır.

Avukatlar toplumsal savunmanın temsilcileridirler. Saldırı bu bağlamda 15 gündür zulme ve adaletsizliğe karşı direnen ve fiilen her türlü şiddete maruz kalan  topluma da yapılmış sayılır. Bu saldırılarla toplumsal savunmanın temsilcileri olan avukatlar üzerinden topluma bir  mesaj verilmektedir. Toplumda "sizi savunacak avukatlara bile neler yapıyoruz şeklinde" bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Avukatların Adliyelerin içinden tartaklanarak, dövülerek, cübbeleriyle sürüklenerek, hatta cübbeleri yırtılarak, yaka paça gözaltına alındığı bir ülkede artık hiç kimse temel hak ve özgürlüklerinin güvence altında olduğundan bahsedemez. İleri demokrasiden bahsedenlerin aslında ileri bir  dikta ve korku  rejimini, faşizmi hayata geçirdikleri açıktır.

Eskişehir Barosu olarak süreci yakından takip ederek, meslektaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağımızı bildirir, İstanbul Barosu'na da geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Av. Rıza ÖZTEKİN

ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım