BEDEN DİLİ VE DİKSİYON

ESKİŞEHİR BAROSU GENÇLİK MECLİSİ “BEDEN DİLİ VE DİKSİYON” SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI

I.Amaç : Kişiler arası iletişimin % 55’i beden diliyle, %38’i ses tonu, %7’si kelimelerle gerçekleşmektedir. Beden dilinin ve doğru kişisel imajın güçlü etkisi, karşınızdaki kişi ile iletişime geçmeden ya da iletişimin ilk saniyelerinden itibaren kendisini gösterir. Bu yüzden iyi bir iletişim becerisine sahip olmak için beden dilini doğru kullanmalı, ayrıca başkalarının beden dilini doğru okumalıyız. Beden dilinin yanı sıra doğru kişisel imaj; çalışanın içinde bulunduğu sektör, çalıştığı kurum, pozisyonu, hedefleri, sosyal yaşamıyla uyumlu olduğunda, kişiyi hem profesyonel hem de sosyal yaşamında başarıya taşır. Bu program; Katılımcıların beden diline hakim olup daha iyi iletişim kurmaları,kişisel algıyı bir bütün olarak ele alarak tüm iç ve dış etkenleri etkin bir biçimde kullanabilmeleri, daha etkili, daha profesyonel kişisel imaj sahibi olabilmeleri, tüm bunların sonucu olarak da kurum imajına katkıda bulunabilmeleri amaçlanmaktadır.Eğitim programının sonunda katılımcılara “KİŞİSEL GELİŞİM “SERTİFİKASI verilecektir.

II. Yöntem ve Program Süresi :

Birinci gün (31 Mayıs 2014 – Cumartesi) 14:00 – 16:30

·         BEDEN DİLİ

·         JEST -  MİMİK ÇALIŞMALARI

·         DOĞRU VÜCUT KULLANIMI

·         BEDENSEL RAHATLAMA TEKNİKLERİ

·         İŞ HAYATINDA İLETİŞİM

·         DİNLETME VE KABUL GÖRME

·         BEDEN DİLİNİN HAYATIN İÇİNDEKİ ROLÜ

·         YALANIN BEDEN DİLİNE ETKİSİ

İkinci gün (01 Haziran 2014 Pazar) 14.00 – 16.30

·         DİKSİYON NEDİR?

·         SÖZCÜK VE DEYİM YANLIŞLIKLARI

·         KONUŞMA TARZI VE SES TONU

·         DİYAFRAM NEFESİNİN KULLANILMASININ ÖĞRETİLMESİ

·         KONUŞMADA İFADE GÜCÜNÜ ZENGİNLEŞTİRME

·         HİTABET

·         HAZIRLIKSIZ KONUŞMA

·         TELAFFUZ

III. Program Yeri ve Düzenlenme Tarihi : Eğitim programının Eskişehir Barosu Av. Şahap Demirer Staj Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisleri’nde düzenlenmesi planlanmaktadır. Program 31.05.2014 ve 01.06.2014 tarihlerinde saat 14:00 – 16:30  saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

IV. Katılımcı Sayısı : Program kontenjanı, programın etkili ve katılımcı bir şekilde yapılmasının sağlanması amacıyla 35 meslektaşımız ile sınırlıdır. Katılımcılar ön başvuruda bulunan meslektaşlarımızın program ücretini yatırma sırasına göre belirlenecektir. Ön kayıt yaptırmasına rağmen, programa katılmaktan vazgeçen meslektaşlarımızın yerine yine kayıt sırasına göre diğer meslektaşlarımız kayıt yaptırabilecektir.  Ön kayıt yaptıran meslektaşlarımız için son başvuru tarihi 16.05.2014’tür. Bu tarih itibariyle kontenjanın dolmaması durumunda, ön kayıt yaptırmayan meslektaşlarımız için son başvuru tarihi 23.05.2014’tür.

V.Program Ücreti : Eğitim programı ücreti avukat meslektaşlarımız için 100,00 TL, stajyer avukat meslektaşlarımız için 50,00 TL olup, ücretler zemin kat Baro odasında Fevzi ERCAN tarafından toplanacaktır.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım