BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

KAMUOYUNA


Aksaray Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. İBRAHİM ERGİN 29 Nisan 2019 tarihinde ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Eşinden şiddet gören bir kadının boşanma davasını üstlenen meslektaşımız kim olduğunu dahi bilmediği davalı saldırganın silahlı saldırısına uğrayarak hayata veda etti.


Cinnet geçiren bir topluma dönüştüğümüz bu günlerde, toplumun neden bu hale geldiğini düşünmek gerekiyor. Siz hukuku askıya alırsanız, üstünlerin hukukunu ve menfaatini koruyan ve kollayan bir düzen yaratırsanız, Devletin adaletinden ümidini kesen ve kendi adaletini kendisi sağlamamak isteyen kişileri pohpohlarsanız, cehalete ve şiddete prim verirseniz, şiddet faillerinin elini öpmek için sıraya geçen kişilerin sırtını sıvazlarsanız ve bu tür olayları sıradanlaştırırsanız toplumun gelip geleceği nokta budur.   


Avukatlar; Hakkın, hukukun, hakkaniyetin, hakikatin, adaletin, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokratik hukuk devletinin savunucusu, koruyucusu ve güvencesidir.


Avukat; ihtilafın tarafı ve odağı değildir. Avukat davaların tarafı değildir. Avukat dava ile özdeşleştirilemez. Avukatlık bir savunma  mesleğidir. Bir gün herkesin Avukata ihtiyacı olacaktır.


Avukata yapılan saldırıları 1136 sayılı yasanın 57. maddesi kapsamında değerlendirmez ve bu tür saldırıları adi bir suçmuş gibi görürseniz, bu tür olaylara engel olamazsınız. Yargı kurumunun da bu yasa maddesini göz ardı ederek kararlar vermesi  ve konuya duyarsız kalması avukatları korumasız hale getirmektedir.


Olay üzerinden geçen süre içinde üzülerek görüyoruz ki;  Ne Adalet Bakanlığından, ne de HSK ‘dan konuyla ilgili bir açıklama ve kınama mesajı görmedik. Bir savcı görev başında katledildiğinde tüm Barolar ve Türkiye Barolar Birliği bu olayı lanetlerken ve kınarken ve olay mahalline Baro Başkanları bizzat giderken,  aynı hassasiyeti ne yazık ki; devletimizin yargı kurumlarından görmüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle üzüntüye sevk ediyor. Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere , Yargı kurumlarını Avukatlara karşı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Emekli olduktan sonra geleceğiniz yerler Barolar ve Avukatlık mesleğidir.


Menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Bir daha bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden meslektaşımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve tüm avukat camiasına başsağlığı diliyoruz.


Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım