BASIN VE HABERCİLİK FAALİYETLERİNDE AYRIMCI DİLİN ÖNLENMESİ - 20.12.2021

Eskişehir barosu tarafından hayata geçirilen ve bir suredir devam ettirilen Ayrımcı Dilin Önlenmesi Projesinin 3. Etabı Eskişehir de faaliyet gösteren basın yayın kuruluşları ile gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Eskişehir Barosu Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu tarafından hazırlanan taahhüt metni imza törenine katılan 16 basın yayın kuruluşu tarafından imzalandı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu Başkanı Av. Hüseyin Akçar ayrımcılığın kullanılan dil ile başladığına ve ayrımcı dilin terk edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra ise Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz “Ayrımcı Dili Terk Et” projesinin öneminden bahsederek Eskişehir Barosunun konuya bakış açısını ve kendileri için konunun ne kadar önemli olduğunu belirtti. Elagöz sözlerine basın yayın kuruluşlarının geniş kitlelere hitap ettiğini ve ayrımcı dili terk ederek toplum üzerinde olumlu anlamda ciddi değişmelere yol açacaklarını düşündüğünü söyleyerek son verdi. Akabinde imza törenine geçildi ve salonda bulunan basın yayın kuruluşu temsilcileri Ayrımcı Dili Terk Et taahhütnamesini imzaladı. Tören taahhüt metnini imzalayan katılımcıların dilek ve temennilerini sunmaları ile sona erdi.

 


BASIN VE HABERCİLİK FAALİYETLERİNDE

AYRIMCI DİLİN ÖNLENMESİ

ÖRNEK TAAHHÜT METNİ

Ulusal mevzuat, Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve temel/evrensel hukuk kuralları çerçevesinde dil, din, ırk, etnik köken, mezhep, yaş, cinsiyet, cinsel yönelik ya da doğuştan veya sonradan meydana gelen her türlü farklılıklara saygı duyacağımızı, basın olarak yazılarımızda, habercilik faaliyetleri sırasında ayrımcı dil kullanmayacağımızı, ayrımcı davranışlarda bulunmayacağımızı, tüm farklılıklarımız ile mutlu bir Eskişehir’de yaşamak üzere çalışmalarda bulunacağımızı Eskişehir halkına taahhüt ederiz.


2 EYLÜL GAZETESİ                                                                        

İSTİKBAL GAZETESİ

YENİGÜN GAZETESİ

SONHABER GAZETESİ

ANADOLU GAZETESİ

MİLLİ İRADE GAZETESİ

ESKİŞEHİR. NET

ESGÜNDEM 26

ESGAZETE

HABERCİ 26

ESKİŞEHİRHABER

ESKİŞEHİR EKSPRESS

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım