AVUKAT/STAJYER AVUKAT DEĞİŞİM PROGRAMI

KATILIMCI AVUKAT/STAJYER AVUKAT SAYISI: 30-40

BAŞVURU ESASLARI

1. Yapılacak olan Yabancı Dil Seviye Tespit sınavında yeterli puan almak

2.Seviye tespit sınavında yeterli puan alanların katılacakları, genel hukuk bilgisi ve genel kültür alanlarında değerlendirmelerinin yapılacağı sözlü mülakatta başarılı olmak.

BAŞVURU EVRAKLARI

1. Programa başvurma nedenini açıklayan başvuru dilekçesi vermek.

DEĞİŞİM PROGAMI KATILACAK OLANLARI HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

1. Değişim programına katılıp döndükten sonra Avukatlar için 2 yıl, stajyerler için 3 yıl mesleki faaliyetini Eskişehir Barosu’na kayıtlı olarak sürdüreceğine ilişkin taahhüt alınacaktır.

2. Program sonunda hazırlayacağı çalışma ziyareti raporunu Baro Başkanlığına vermek

3..Programa katılanların sorumluluk süresince Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilecek konferans ve toplantılara katılımcı ve konuşmacı olarak katılacağına ilişkin taahhüt alınacaktır.

4. Programa katılacakların yol ve konaklama ücretlerin  1.000.ERUO  olacağı düşünülmekte olup, bu bedelin ½ ‘si Eskişehir Barosu tarafından karşılanacaktır.

5-Taahhüdün ihlali durumunda Eskişehir Barosu tarafından harcanan giderleri geri alınacağına ilişkin taahhüt.

SON BAŞVURU TARİHİ:  27 EYLÜL 2010

Proğram için görüşülmeleri devam eden yerler;

ÜLKE

ŞEHİR