ATARÜK'ÜN HATIRASINA BASIN YOLUYLA ALENEN HAKARET EDENLER HAKKINDA ESKİŞEHİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA İKİ AYRI SUÇ DUYURUSU YAPTIK.

BASINA VE KAMUOYUNA

1- TV Net televizyonunda 07.05.2017 tarihinde yayınlanan "Derin Tarih" adlı programda sunucu ve konuşmacı olan  Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan Cumhuriyetimizin kurucusu / Büyük Devlet Adamı / Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'la ilgili gerçek dışı ithamlarda bulunmuş ve Atatürk'ün hatırasına basın yoluyla alenen hakaret etmiş olup bugün Baro Başkanlığımızca haklarında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

2- Ayrıca geçtiğimiz son hafta içinde (07 Mayıs 2017 'den bugüne) sosyal medyada paylaşılan ve Hasan Akar adlı kişiye ait olduğu bilinen video görüntüsünde Hasan Akar  Cumhuriyetimizin kurucusu / Büyük Devlet Adamı / Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım hakkında gerçek dışı ithamlarda bulunmuş ve Atatürk'ün hatırasına basın yoluyla alenen hakaret etmiş olup bugün Baro Başkanlığımızca Hasan Akar adlı kişi hakkında da suç duyurusunda bulunulmuştur.

3- Eskişehir Barosu bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Atatürk'ün aziz hatırasına hakaret edenlerle hukuk içersinde mücadele etmek, keza Atatürk İlke ve Devrimlerini savunmak, yaşatmak ve korumak azim ve kararlığından asla taviz vermeyecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Av.Rıza ÖZTEKİN