ANKARA BAROSU ULUSLARARASI HUKUK KURULTAYI '2012

Baro Başkanımız Av.Rıza Öztekin Ankara Barosunun düzenlediği Uluslararası Hukuk Kurultayında 11 Ocak 2012 Çarşamba günü saat 11:30 - 13:30 arasında İnsan Hakları, Demokrasi ve Hukuk Devleti anabaşlığı altında "Adil Yargılanma Hakkı çerçevesinde Savunma Hakkı ve Avukatın Bağımsızlığı" konulu açık oturuma konuşmacı olarak katıldı.

 
Oturum başkanlığını Ankara Barosu önceki başkanlarından Av. Erdal Merdol'ün üstlendiği açık oturuma Baro Başkanımızın yanı sıra İstanbul Barosu önceki başkanlarından Av. Turgut Kazan ve Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. S.Sinan Kocaoğlu katıldı.
 
Konuşmacılara ayrılan 20'şer dakika süre içerisinde konu ile ilgili çok önemli bilgiler katılımcılara aktarıldı. Baro Başkanımız Av. Rıza Öztekin, özellikle bağımsız savunma hususuna vurgu yaparak Avukatlığın sadece savunma değil aynı zamanda hak arama mesleği olduğunu bunu engelleyecek tüm işlem ve eylemlerin Avukatın savunma hakkını bireyler adına ve toplum adına kullanmasını zorlaştıracağını dolayısıyla adil yargılanma hakkınında bu durumdan olumsuz etkileneceğini belirtlerek somut örneklerle bağımsız savunma önündeki engelleri açıklamıştır.
 
Açık oturum sonrası konuşmacılara plaketleri takdim edilmiş olup, Baro Başkanımız kurultayda 4.gün "Hukuk Devletinde Müdafii Görevlendirilmesi" konulu açık oturuma  konuşmacı olarak katılan Baromuz üyesi Doç.Dr. Hakan Karakehya'ya plaketini takdim etmiştir.
Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım