"ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU VE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ" KONULU KONFERANS YAPILDI

Baromuzca 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve meslektaşlarımızın katılımı ile yoğun şekilde geçirilenAVUKATLIK HAFTASI ETKİNLİKLERİkapsamında, 4 Nisan tarihinde Eskişehir Adliyesi konferans salonunda, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku A.B.D Başkanı Prof. Dr. Semih GEMALMAZ’ ın konuşmacı olarak katıldığı “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru ve Anayasa Değişiklikleri” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans kapsamında Prof. Dr. Semih GEMALMAZ tarafından,2010 yılında yapılan anayasa değişikliği ile anayasamızda yerini alan “Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru”sistemi ve kapsamı anlatılırken, sistemin eksik noktaları tartışıldı. Meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik sonunda Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN ve Gençlik Meclisi Başkanımız Av. Semih SİVRİ tarafından, katılımlarından ötürü Prof. Dr. Semih GEMALMAZ’ a plaket takdim edildi.