ALİ İSMAİL KORKMAZ'I KAYBETTİK

Gezi parkı direnişine destek amacıyla Eskişehir'de yapılan barışçıl eylemlerde aldığı darbeler nedeniyle beyin travması geçiren ve yaklaşık 38 gündür yaşam mücadelesi veren 19 yaşındaki genç üniversite öğrencisi Ali İsmail KORKMAZ maalesef bugün verdiği yaşam mücadelesini kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve Hatay Barosuna kayıtlı abisi Av.Gürkan KORKMAZ'a başsağlığı diliyoruz.

Ali İsmail KORKMAZ  orantısız güç kullanımının en somut örneği olan ve rastgele sıkılan biber gazından korunmak için ara sokağa kaçmış, yani kendini korumak istemiş ama maalesef halen kimliği belirlenemeyen kişilerin üstelik 2-3 kez sopalı saldırısına maruz kalmıştır. Bir gerçeği özellikle vurgulamak istiyoruz; olaydan önce demokratik hakkını kullanan barışçıl eylemcilere rastgele biber gazı sıkılmasa bugün Ali İsmail KORKMAZ belki kalabalıktan ayrılmayacağı, ara sokağa kaçmak zorunda kalmayacağı için hayatta olacaktı. Ama ne acıdır ki halen ekranlara çıkıp halka biber gazı, tazyikli su sıkılmasını teşvik edenler, polisleri bu konuda cesaretlendirenler vardır.

Olayla ilgili soruşturma Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam etmekte olup, bir an önce faillerin bulunarak yargı önüne çıkartılmasını umut ediyoruz. Eğer failler bulunamıyorsa ve bunun sebebi de olayla ilgili delillere ulaşılamaması ya da sağlıklı olarak delillerin değerlendirelememesi ise bu hususta da idari ve adli yönden kimler sorumlu ise gereken yapılmalıdır. Eskişehir Barosu olarak bu konuda maddi gerçeğin ortaya çıkması için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha bildirir kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANLIĞI