ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASINDA KARAR DURUŞMASI

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülmesi ile ilgili davada, sanıklara iyi hal indirimi uygulanarak düşük cezalar verilmesi kınandı.
Sanık sandalyesinde aralarında polis memurlarının bulunduğu davanın, Kayseri’de görülen karar duruşmasına, Baro Başkanımız Av. Rıza Öztekin, Korkmaz ailesinin yanında katılan vekili sıfatıyla duruşmaya katıldı. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, İstanbul Barosu Başkanı Av. Ümit Kocasakal, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez ve Aydın Barosu yönetim kurulu üyeleri de Korkmaz ailesine destek için duruşma salonunda yer alanlar arasındaydı. Kayseri’ye Baro’nun kaldırdığı otobüslerle gelen çok sayıda Baro mensubu da duruşmaya gözlemci sıfatıyla katıldı.
Son derece gergin ve büyük önlemler altında gerçekleşen duruşmada, Mahkeme heyeti tarafından açıklanan karar ise büyük tepkilere neden oldu.
Karar sonrası Adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba, polisin gaz bombalı müdahalesinden çok sayıda vatandaş etkilenirken, bir avukat da hastaneye kaldırıldı. Öte yandan, müdahale sırasında Adliye’nin kapıları kapatılarak, gazdan etkilenen avukatların dahi içeriye alınması engellendi.