AFYONKARAHİSAR'DAKİ CEPHANELİK PATLAMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlaması sebebiyle Eskişehir (Askeri Mahkeme)'de devam eden davayla ilgili Birlik Başkanımız aleyhinde bir televizyon kanalında yapılan eleştirilerle ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi zorunluluğu doğmuştur. İlgili davanın ilk duruşmasına Türkiye Barolar Birliği Başkanımız Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU ve bir kısım Birlik Yönetim Kurulu üyelerimiz Bursa Barosu Başkanı Av. Ekrem DEMİRÖZ ve Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Rıza ÖZTEKİN gözlemci sıfatıyla fiilen katılmış olup, bu hususta Avukatlık Kanunu'nun Birliğimize ve Barolara verdiği "hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak" görevi kapsamında gözlemci sıfatıyla davanın takibi için TBB ve Eskişehir Barosu adına dilekçe verilmiştir..

Ayrıca Eskişehir Barosu'na kayıtlı Av. Altan ULUTAŞ ve Av. Umut ULUTAŞ olayın başından beri birçok şehit ailesinin vekaletini almak suretiyle avukatlığını (hukuki yardımını) yapmakta olup, fiilen duruşmayı ve davayı takip etmekte, dava hakkında zaman zaman kamuoyunu da bilgilendirmektedir...

TBB ve Eskişehir Barosu olarak dava ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmekte olup, bu hususta maddi gerçeğin ortaya çıkması noktasında yasalar çerçevesinde gerekenin yapılmasına devam edilecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz...

Av. Rıza ÖZTEKİN
Eskişehir Barosu Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım