30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Eşsiz Önder, Büyük Devlet Adamı Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin, ordusu ile birlikte kenetlenerek tek yumruk olduğu ve kanla yazdığı, eşi benzeri görülmeyen bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı özgür ve bağımsız yaşamak isteyen bir çok ulusa da bugün bile yol gösterici niteliktedir.

90 yıl önce, sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında, yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle milletini ve ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askeri Ebedi Başkomutanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşını kazanarak vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmıştır. Ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğu bu ZAFER Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında ki en önemli etkenlerden biridir.

Ordusu ile kenetlenerek, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile tüm Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90.yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyor, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Av.Rıza ÖZTEKİN

ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI