23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmadığının tescil edildiği, Türkiye Devletinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulduğu bu özel günün 99. yılını Eskişehir Barosu olarak kutluyoruz.

Bir ülkenin geleceğinin aklı ve vicdanı hür nesillere bağlı olduğunu gören, bu anlamda çocuklar için 'Çocuklarımızı artık, düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde yurt, ulus, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışmalıyız... Ancak bu suretledir ki çocuklarımız memlekete yararlı birer insan olurlar' düşüncesine sahip olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan 1929 yılında da bu bayramı çok önem verdiği çocuklarımıza armağan ettiği ve dünyada bu anlamda ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan, bir milletin varlığı için egemenlik ve çocuk gibi iki önemli kavramın yan yana geldiği bir gündür.

Yarınlarımız olan çocuklarımızın bayramını Eskişehir Barosu Avukatları olarak en kalbi duygularla kutluyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden ödün vermeden mücadele eden Eskişehir Barosu avukatları olarak, egemenliği bizlere yani millete veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu uğurda mücadele veren tüm şehit ve gazilerimize sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyor ve bu vesile ile tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.


Av. Mustafa ELAGÖZ

Eskişehir Barosu Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım