23 KASIM 2018 TARİHLİ İNSAN HAKLARI KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Ülkemizde uzun süreden beri meydana gelen ve fakat son günlerde sayısı artan avukat meslektaşlarımıza yönelik şiddet olayları, yaklaşan İnsan Hakları Haftası da göz önünde bulundurulduğunda üzerinde durulması gereken önemli bir konudur.

Gerçekleşen bu saldırılar, sadece maruz kalan meslektaşlarımıza değil avukatlık mesleğine yönelik gerçekleşmektedir. Avukatlık mesleğini icra eden bizlerin yaşama hakkı başta olmak üzere birçok insan hakkı ihlallerine maruz kalması, hak ve adalet savunuculuğu asli görevini ifa eden meslekte gerçekleşmesi kabul edilemez.

Gaziantep, Şanlıurfa, Ankara, İzmir ve özellikle yakın zamanda kendi baromuz mensubu meslektaşlarımıza yapılan saldırılar karşısında duyduğumuz üzüntü sebebiyle bilinmelidir ki; bizler avukatlık mesleğine adım atmadan önce "hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim" diyerek yemin ederiz. Sorumluluğumuz çok büyüktür. Üzerimizde bu kadar ağır bir yük varken haklarımızın bu kadar kolay ihlal edilebildiği bir ortamda sağlıklı bir şekilde çalışabilmemizin olanağı yoktur. Unutulmamalıdır ki bu ülkede ve dünyada huzurlu bir şekilde yaşayabilmemizin en önemli koşulu adalettir. Tesis edilmeye çalışılan adaletin unsurlarından biri de avukatlardır. O nedenle biz avukatlara yönelik her saldırı toplumun kendisine yapılmış bir saldırıdır.

Eskişehir Barosu İnsan Hakları İzleme Komisyonu olarak, gerçekleşen tüm insan hakkı ihlallerinin yakından takipçisiyiz ve her platformda bunları dile getireceğinizden kuşku duyulmasın.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Eskişehir Barosu İnsan Hakları İzleme Komisyonu