14 MART 2017 TARİHLİ ESKİŞEHİR BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

"HUKUKU SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ "

1- Sayın Cumhurbaşkanı bir televizyon kanalında Birlik Başkanımıza karşı "gerçek dışı ithamlarda" bulunmuş olup Eskişehir Barosu olarak Cumhurbaşkanı'nın konu ile ilgili sarf ettiği gerçek dışı sözleri asla kabul etmediğimizi bildiriyoruz.

2- 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 110.maddesinin 1, 6 ve 17. bentleri Türkiye Barolar Birliği'ne; 76, 95. ve 97. maddeleri de Barolara "hukukun üstünlüğü ile insan haklarını savunmak ve korumak, ayrıca bu kavramlara işlerlik kazandırmayı" bir görev olarak vermiştir.

3- Bir Ülkede Rejimin değişmesini öngören Referandum gündemde iken Türkiye Barolar Birliği ile Baroların görüş ve düşüncelerini açıklaması, yurttaşlarımızı bilgilendirmesi yasal ve zorunlu bir görev olup, "hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağına" dair yemin eden Sayın Cumhurbaşkanı'nın hukukun üstünlüğünü korumak ve savunmak, ayrıca bu kavramlara işlerlik kazandırmak görevi kapsamında faaliyette  bulunan ve yurttaşlarımızı bilgilendiren Birlik Başkanımıza karşı sarf ettiği gerçek dışı sözler, Cumhurbaşkanımızın ettiği yemine de aykırı davrandığını ortaya koymaktadır.

4- Bu süreçte ne Birlik Başkanımızın ne de biz Baro Başkanlarının sessiz kalma imkanı yoktur. Eskişehir Barosu olarak hukukun üstünlüğünü savunmaya, yani hukukun tarafı ve hukuk tarafında olmaya devam edeceğimizi ve Birlik Başkanımızın hukukun üstünlüğünün egemen kılınmasında verdiği mücadelede birlikte olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşırken Sayın Cumhurbaşkanımızın ettiği yemine de bağlı kalmasını diliyoruz.

Saygılarımızla.

Av. Rıza ÖZTEKİN
ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım