14 ARALIK SORUŞTURMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMAMIZ

OPERASYONLAR ÜLKESİ

1-" İnlerine girdik, girmeye devam edeceğiz "açıklaması ve bu kapsamdaki talimatla başladığı açık olan 14 Aralık soruşturmasını hukukla izah etmek mümkün değildir. Yaklaşık 5 yıl önce başlayan davaların Savcısı olduğunu söyleyenler bu soruşturmada da aynı konumdadır.

2-Makul şüphe, avukatların dosya inceleme yetkisinin kısıtlanması gibi kişi güvenliği ve özgürlüğü ile adil yargılanma hakkına aykırı pek çok hükmün yasalaşması sonrası gelen bu soruşturmanın ayrıca 17/25 Aralık'ın yıldönümüne denk gelmesi asılında yapılma gayesini de ortaya koymaktadır.

3-17/25 Aralık Türkiye'de bir kırılmadır. "Nasıl deşifre edersiniz" zihniyeti ve rövanşişt anlayışla bir gruba karşı başlayan operasyonların en son halkası 14 Aralık'tır. Operasyona konu olan kişilerle ilgili iddialar elbette incelenecektir ve ileride yargı bu konuda kararını verecektir. Ama masumiyet karinesi ve adil yargılanma hakkı ihlal edilmemelidir.

4-Olayın bir başka boyutu ise "cambaza baktırmak", algıyı başka yerlere çekmektir. 17/25 Aralık'ı unutturmak/etkisizleştirmek, Kaçak-Saray tartışmaları, artık açık açık konuşulan bölünme, VİP torpil listeleri, yok edilen hukuk ve eğitim sistemi, torba yasalarla Polis Devletinin daha da yasallaştırılması, Meslek Odalarının tamamen iktidarın denetimine geçmesini öngören düzenlemeler, kötüye giden ekonomi ve daha pek çok olgu bu operasyonlarla kamuoyundan gizlenmeye çalışılmaktadır. Ama nereye kadar...

5-Üzülerek söylemek istiyoruz ki hukuk devletini, hukukun üstünlüğünü yok edenler en büyük gücü zulme ve adaletsizliğe boyun eğen, susan halk kitlelerinden alırlar. Bu suskunluk, zulmü ve adaletsizliği yaratanların en büyük silahıdır.

6-Eskişehir Barosu olarak hukuka aykırılık kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin ve hukuka aykırılığa kim maruz kalırsa kalsın hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak görevimiz kapsamında aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceğiz. Eskişehir Barosunun tarafı hukuk ve adalettir.
Kamuoyuna saygılarımızla.

Av.Rıza ÖZTEKİN
ESKİŞEHİR BAROSU BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım