10.05.2014 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Bugün Muğla Barosu tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu sempozyumunda Danıştay'ın kuruluş yıl dönemi törenleri sırasında Cumhuriyet tarihinde hiç örneğine rastlanılmamış bir olay yaşandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Başbakan tarafından, Türkiye'deki tüm avukatları temsilen konuşma yapmakta olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin FEYZİOĞLU'na karşı ; devlet adamlığı ile bağdaşmayan, düşünce ve ifade özgürlüğüne, hukuka aykırı bir davranış sergilenmiştir.

Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz.

Savunma mesleğinin mensupları olarak hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve savunmayı savunmak yolundaki kararlılığımızdan yılmayacağımızı bir defa daha tekrar ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya davet ediyoruz. 10.05.2014

TBB Başkan Vekili

Av. Sabit ÖZDOĞLAR

Muğla Barosu Başkanı
Av. Mustafa İlker GÜRKAN

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU’NUN DANIŞTAY’IN 146. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ VE “DANIŞTAY VE İDARİ YARGI GÜNÜ”NDE YAPTIĞI KONUŞMAYI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.