Anasayfa Hakkımızda Yönetim Organları Gençlik Meclisi Staj Kurulu CMK Adli Yardım Komisyonlar Baro Levhası Avukata Özel Fotoğraf Galerisi Tüm Duyurular

Komisyon Başkanı
Stj.Av. Nur SOYSAL
Stj.Av. Süeda KARAKAYA
Stj.Av. Şebnem ŞAHİN
Komisyon Üyelerini Görmek İçin Tıklayın.

KADIN HUKUKU KOMİSYONU

A-KOMİSYONUN TANITIMI :

Kadın Hukuku Komisyonu, Eskişehir Barosu Yönetim Kurulu kararı ile 1999 yılında kurulmuş olup, aynı tarihten bu yana , Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonları (TÜBAKKOM) bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Komisyonumuz, 2005/Mayıs ayından itibarenTübakkom Yürütme Kurulu üyeliği ve İç Anadolu Bölge temsilciliği görevlerini yürütmektedir.

Faaliyetlerimizin diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde olmasına önem verilmekte olup, Ekim/2003 tarihinden bu yana Eskişehir kadın platformuna üyeliğimiz devam etmekte, il içerisindeki çalışmalar ortak yürütülmektedir. İlimizde, Yerel Gündem 21 (Kent Konseyi Kadın meclisi) Aralık/2005 tarihinde yerel yönetimler,Sosyal Hizmetler,Üniversiteler,Baro ve sivil toplum Kuruluşları tarafından kurulmuş olup,Komisyonumuz belirtilen tarihten bu yana Yürütme Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

2010/Ekim'de yapılan Baro Yönetimi seçimlerinden sonra oluşturulan Komisyonumuz, her 15 günde bir Perşembe günleri toplanmakta ve çalışmalarını Eskişehir Barosu Komisyonları çalışma Yönetmeliğine göre yürütmektedir.

B-KOMİSYONUMUZUN FAALİYETLERİ:

1- 25 Kasım 2010 Kadına Karşı Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü hakkında basın bildirisi hazırlanarak basına gönderildi.

2- 17 Şubat 1926 tarihinde Medeni Kanunun Kabul Edilişinin 85. Yıldönümü sebebiyle, Eskişehir Barosu Avukatlarından Av. Heval Yıldız KARASU ve Av. Nurdan GÜLER'in konuşmacı olarak katıldığı "Medeni Kanunda Haklarımız" konulu toplantı, Tepebaşı Belediyesi Çamlıca Beldeevinde yapıldı. Her ay farklı bir Beldeevinde yapılan "Medeni Kanunda Haklarımız" konulu toplantıların dördüncüsü olan bu etkinlikte, kadın ve erkeklerin şiddet ile karşılaştığında başvurabileceği yolların neler olduğu ve sahip oldukları haklar anlatıldı.

BaroNet Etkinlik Takvimi TBB Duyuruları Basında Biz Baro Dergisi İlan Panosu Bilgi Edinme Resmi Gazete Mevzuat Faydalı Linkler İletişim

Copyright © 2011 | Eskişehir Barosu | Tüm Hakları Saklıdır.